‘El Telèfon de l’Amistat vol oferir alleujament i consol’

Mario Buonnano, pare rogacionista i capellà del Santuari de Loreto

Del Santuari de la Mare de Déu de Loreto, a Tarragona, en tenen cura els Pares Rogacionistes, que l’any 1970, vinguts d’Itàlia, hi van bastir una residència i una casa d’espiritualitat mariana. El carisma particular del fundador, sant Aníbal Maria Di Francia (1985-1927), va consistir en la capacitat d’unió de la pregària per les vocacions i la caritat vers els més necessitats.

D’aquesta caritat neix un dels serveis que actualment presten els Pares Rogacionistes juntament amb l’associació Amics del Loreto: El Telèfon de l’Amistat.

—Com va sorgir el Telèfon de l’Amistat?

L’Associació Amics del Loreto va iniciar aquest servei copiant la idea del Telefono Amico que ja funcionava a Milà, i va semblar un projecte que es podia realitzar per ajudar la gent de Tarragona, un telèfon on les persones poguessin adreçar-se per consultar, per ser escoltades i per trobar ajuda i comprensió.

—Quines són les peticions més usuals que s’atenen?

De tot tipus: desil·lusions matrimonials, parelles desfetes, joves i adults que cerquen ajuda, depressions, incomprensions, manca de ganes de viure, ludopatia, alcoholisme, droga, incomunicació, soledat i tants petits problemes amb els quals, dia rere dia, viu la gent. El nostre Telèfon de l’Amistat vol oferir alleujament, consol, una guia i sobretot una veu amiga que comprèn i es compromet a acompanyar i ajudar, en la mesura que es pugui, a aconseguir una solució adient.

—Qui vetlla perquè aquest servei funcioni?

A l’altre costat del Telèfon sempre hi ha la veu del Pares Rogacionistes i la professionalitat voluntària dels Amics del Loreto que acompanyen i ajuden a solucionar els casos que es presenten. Funciona les vint-i-quatre hores del dia i tots els dies de l’any. Els primers a respondre som els Pares de la Comunitat, i segons els tipus de problemes contactem amb algun amic o amiga que ens ajudi en la solució del cas.

Número de telèfon de l’Amistat: 977 231 111

Aquesta entrada ha esta publicada en Sense categoria. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.