Campanya 2016

Perquè rere cada X hi ha una història

AF valla 800X300 cat

Campanya de la Renda 2016

Recentment s’han presentat els resultats de l’assignació tributària per a l’Església catòlica corresponent a la Declaració de la Renda 2014. La primera xifra que cal destacar és que ha augmentat tant el número de declarants que marquen la X a favor de l’Església, amb 23.174 noves declaracions. A Catalunya, respecte a l’anterior campanya, s’ha incrementat lleugerament —encara queda molt per a fer— l’import assignat a l’Església per al sosteniment de la seva vida pastoral, social o caritativa.

Cal recordar que el finançament de l’Església catòlica a Espanya és possible gràcies a la bona voluntat i als donatius dels creients i no creients que confien en la missió de l’Església d’ajudar els altres. El finançament s’obté a través de dues fonts principals: les aportacions directes dels fidels i l’assignació tributària.

Cada any l’Església publica els seus comptes per a mostrar de manera clara i exhaustiva en què inverteix els diners que rep dels contribuents que han marcat la casella de l’Església en la seva Declaració de la renda. És un deure i un exercici de transparència.

Maig de 2016