La Frater, al servei del malalt i discapacitat

La Frater, Fraternitat Cristiana de persones amb discapacitat, és un moviment cristià que està estès per tot el món i que agrupa persones malaltes i amb discapacitat. Va ser fundada l’any 1942 a França per un capellà, el P. François. Ell estava malalt i, quan el van ordenar capellà, li van encarregar que es dediqués a visitar els malalts d’un hospital, a Verdum. Ell va contactar amb altres persones malaltes per tal que l’ajudessin, i va comprovar que, quan era un malalt el qui visitava un altre malalt, l’eficàcia i l’ajuda era molt més gran. A partir d’aquí, a poc a poc, es va anar estenent per tot el món transmetent la fe i vivint l’Evangeli amb senzillesa i amb naturalitat.

La Frater intenta, per una banda, conscienciar la societat de les dificultats i necessitats de la persona amb discapacitat. I, per altra banda, intenta ajudar la mateixa persona amb discapacitat a créixer, a prendre consciència dels seus valors, procurant que, amb afany de superació, desenvolupi totes les capacitats que porta a dintre i assumeixi el protagonisme de la vida pròpia.

Però el més bonic és que no hi ha diferències entre uns i altres. Tots som uns amics que intentem compartir el que som i ajudar-nos. Els col·laboradors no van només a ajudar, i la persona discapacitada no va només a rebre: Tots tenim capacitats i discapacitats, i el bonic és compartir-ho.

Més de 45 anys a l’Església de Tarragona

Som a l’arxidiòcesi de Tarragona des de fa més de 45 anys, som un grup reduït, però que viu amb molta il·lusió les nombroses activitats que anem fent al llarg del curs: reunions periòdiques de formació, trobades per les principals festes al llarg de l’any, calçotada, jornada de formació bíblica, convivència ludicoformativa al mes d’abril i d’altres, acabant sempre el curs amb unes colònies d’una setmana. Tot plegat ens ajuda molt a créixer en la fraternitat, tot compartint allò que som i allò que vivim.

Lluís Simon, pvre., consiliari diocesà de la Frater

Aquesta entrada ha esta publicada en Sense categoria. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.