«Volem ajudar els nostres alumnes a conèixer per a comprendre, comprendre per a valorar i valorar per a escollir»

Acció de l’Església

Francesc Cortiella,
professor de religió a l’Institut Antoni Ballester de Mont-roig del Camp

M’han demanat que escrigui unes notes sobre el fet de ser professor de religió en un Institut públic. Personalment penso que allò més bonic del nostre ser i fer és treballar amb persones (alumnes) junt amb altres persones (professors) i basant la feina en una assignatura molt atractiva (la dimensió religiosa de l’ésser humà i la proposta de vida del cristianisme).

Per tal de fer la nostra feina ens calen uns coneixements religiosos i uns coneixements pedagògics. Aquests coneixements els rebem a l’Institut de Ciències Religioses Sant Fructuós. Els professors de Religió hi podem estudiar la diplomatura, la llicenciatura, o un màster en ciències religioses. Aquesta formació fa adquirir un bon bagatge per a la nostra feina a les aules d’escoles i instituts. També cal fer uns cursos de formació pedagògica (DECA), ja que explicar i fer comprendre el fet religiós als nostres alumnes requereix tenir una bona pràctica didàctica.

Com a professor de religió i com a cristià veig en cada alumne una persona reeixida segons el projecte de Déu. Crec que tota persona és educable i que té una vida pròpia i un projecte personal que cal potenciar i ajudar a portar a bon terme. I tot això ho faig mitjançant el treball amb la matèria, l’assignatura de religió, posant en contacte els alumnes amb el cristianisme com a patrimoni religiós de la nostra cultura. També intento posar els alumnes en contacte amb els valors que visc com a seguidor de Jesucrist.

M’agrada dir que els professors de religió volem ajudar els nostres alumnes a conèixer per a comprendre, comprendre per a valorar i valorar per a escollir un projecte de vida lliurement i responsablement tot respectant les opcions de tothom

Aquesta entrada ha esta publicada en Sense categoria. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.