Per al sosteniment de l’Església: Feu-vos donants!

logo boEn aquestes darreres setmanes heu conegut alguns aspectes relacionats amb l’economia de l’Església. Com bé sabeu, l’assignació tributària que rebem gràcies a tots aquells que marquen la X en la declaració de la renda és molt important per al nostre finançament, tot i així no és suficient. La partida més important del nostre pressupost la financen els donants; al voltant d’un 55% de la nostra despesa se sustenta gràcies a les vostres donacions.

El sosteniment de l’Església correspon actualment a tots nosaltres, creients i no creients que confiem en aquesta institució pel que és i pel que fa dia a dia. No hi ha dubte que el suport que rebem és importantíssim, més de 7 milions de persones així ho reconeixen quan marquen la creueta en la declaració de la renda, molt poques entitats poden presumir de comptar amb un suport tan elevat.

Sense aquest suport no podríem mantenir la nostra missió. Per tal de continuar creixent en el nombre de donants és important ser transparents i explicar correctament tot el que es fa amb els recursos que rebem, però també ho és informar-vos dels importants avantatges fiscals que podeu tenir per haver fet un donatiu.

La Llei del mecenatge estableix per a aquest exercici 2016 un augment en el percentatge de deducció dels donatius que realitzeu. D’aquesta manera, d’un donatiu de 150 € podeu desgravar-vos un 75% en la declaració de renda, és a dir, es poden arribar a recuperar 112,5€. Imagineu-vos els avantatges que pot suposar tant per a vosaltres com per a l’Església.

Full Dominical n. 3427

Desitjaria que aquest escrit us faci pensar, als qui encara no sou subscriptors, en la possibilitat de donar d’alta un donatiu periòdic a favor de l’Església. És el millor sistema per a agilitzar els donatius. La vostra parròquia us girarà un rebut bancari segons el termini i la quantitat que decidiu, i a finals d’any emetrà el corresponent certificat del donatiu realitzat que podreu desgravar en la declaració de renda segons els percentatges establerts en funció de les quantitats aportades. En els diaris XTants que trobareu a la sortida, hi ha butlletes per a formalitzar la subscripció. Feu un pensament i animeu-vos-hi, el vostre ajut servirà per a molts.

Daniel Sobradillo Cardona, ecònom diocesà
Full Dominical, 29 de maig de 2016

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.