Com es finança l’Església?

rendaEl passat dia 6 d’abril es donava el tret de sortida a la campanya de la Declaració de la renda. Per aquest motiu, durant aquestes properes setmanes abordarem diferents qüestions relacionades amb el finançament de l’Església.

En aquesta campanya és necessari que tothom sigui conscient de la importància de marcar les dues caselles solidàries de l’assignació tributària: la destinada a l’Església catòlica i la d’Altres fins socials d’interès general. Considerem que la millor manera de conscienciar tothom, fruit de l’exercici de transparència que l’Església de Tarragona està duent a terme, és informar-vos amb detall sobre qüestions relacionades amb l’economia de l’Església.

Així, doncs, comencem per una qüestió clau: Cóm es finança l’Església? L’Estat aporta fons del seu pressupost al nostre sosteniment?

L’Església es finança per dues vies principals: per una banda per l’assignació tributària, és a dir, per les aportacions provinents de tots aquells —creients i no creients— que marquen la creueta a la Declaració de renda. Amb aquest gest estan aportant al voltant d’un 25% del total dels ingressos que es reben. L’altra via de finançament és la que prové de les col·lectes, les donacions, els llegats, les subscripcions periòdiques que els fidels realitzen voluntàriament, que són al voltant d’un 55%. La resta d’entrades provenen dels ingressos per serveis i del patrimoni, i representen al voltant d’un 20% del pressupost.

Així, doncs, queda clar que l’Església obté els seus ingressos únicament de les aportacions que rep voluntàriament de tots aquells que creuen en aquest gran projecte, i per tant no és cert que hi hagi una assignació en els pressupostos generals de l’Estat per al sosteniment de l’Església.

Daniel Sobradillo Cardona, ecònom diocesà
Full Dominical, 08 de maig de 2016

Aquesta entrada ha esta publicada en Sense categoria. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.