La Biblioteca del Seminari Pontifici, un espai obert a la cultura

La idea impulsora del projecte de remodelació de la Biblioteca va ser posar a l’abast de tothom el ric patrimoni bibliogràfic que la Biblioteca ha anat conservant al llarg dels més de cent anys d’història de la Institució.

Fruit d’un esforç de modernització, la Biblioteca compta actualment amb unes instal·lacions funcionals i confortables i un fons bibliogràfic de prop de cent vint mil volums. Actualment ja és possible consultar una part dels fons bibliogràfics al web www.bspt.cat.

Adaptar-se als nous temps significa també apropar-se al món que envolta la Biblioteca amb la intenció de col·laborar, en la mesura del possible, en la tasca educativa i cultural de la ciutat. La Biblioteca centrarà els seus esforços sobre quatre eixos fonamentals: el suport a l’estudi i recerca de l’Institut de Ciències Religioses Sant Fructuós, la col·laboració amb les escoles properes, l’oferiment d’un espai obert a tothom i per a tothom, de lliure accés, amb préstec gratuït i assessorament bibliogràfic, i la preservació i difusió del patrimoni bibliogràfic de la Biblioteca, que actualment consta d’uns quinze mil volums anteriors al 1850.

Aquesta és la missió que s’ha marcat la Biblioteca en aquesta nova etapa, un espai on hi tenen cabuda totes les propostes i activitats culturals que són d’interès per al món d’avui, però sense perdre el sentit pastoral i la tradició cristiana que han marcat la Biblioteca durant aquests més de cent anys des de la seva fundació.

Mn. Manuel M. Fuentes,
director, i Sergi Guardiola, tècnic de la Biblioteca

Aquesta entrada ha esta publicada en Sense categoria. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.